Iddink steunt Bednet voor het tweede jaar op een rij

Bednet is een organisatie die er voor zorgt dat leerlingen die tijdelijk niet naar school kunnen, bijvoorbeeld wegens ziekte, de les in hun klas live kunnen volgen van thuis uit. Via synchroon internetonderwijs (SIO) volgen de leerlingen de lessen van op afstand, in interactie met hun klas. Bovendien blijven ze zo in contact met hun klasgenoten.

Onderwijs zou toegankelijk moeten zijn voor iedere jonge geest. Al enkele jaren steunt Iddink steunt Iddink organisaties die zich daarvoor inzetten en voor Vlaanderen is dit sinds 2018 ook Bednet. Uiteraard doen we dit met plezier!

Hoe steunde Iddink Bednet?

We gaven ouders en leerlingen de mogelijkheid om éénmalig €1,75 te doneren. Dit door simpelweg de optie aan te vinken tijdens het bestellen van de schoolboeken. Deze toegankelijke manier van doneren en de extra bijdrage van Iddink bij elke gift, hebben ervoor gezorgd dat er in 2019, € 65 000 is ingezameld voor Bednet! In 2018 zamelde Iddink € 61 000 in.

We willen hierbij nogmaals alle leerlingen en ouders die bij hun Iddink-bestelling €1,75 aan Bednet schonken van harte bedanken. In het bijzonder bedanken we de Passer, een BUSO school in Brugge: procentueel doneerden van deze school de meeste leerlingen/ouders. Samen met de directie van de Passer mocht Iddink een cheque van maar liefst € 65 000 overhandigen aan Bednet. Een onvergetelijk moment!

Van links naar rechts: Julie De Maesschalck (Relatiebeheer, Iddink), Ine Vanmoortel (Directeur dagelijkse leiding, De Passer), Melissa Claeys (BedNet), Pieter De Winne (Directeur, De Passer)

 

Door het grote succes van deze actie blijft Iddink ook volgend schooljaar Bednet steunen.

En jij? Wil jij ook leerlingen die tijdelijk, langdurig of veelvuldig niet naar school kunnen, synchroon onderwijs aanbieden? En tegelijk zélf genieten van een voordelige leerlingenfactuur én een handige digitale boekentas?