Beleidsinformatie

Beleidsinformatie van Iddink ontwikkelt praktische, oplossingsgerichte en interactieve dashboard- en analyseoplossingen op maat van uw school of scholengroep. Deze oplossing is in het Nederlands onderwijs al jaren marktleider en wordt sinds 2018 ook ingezet in het Vlaams onderwijs. In deze video leggen we in het kort uit wat Beleidsinformatie voor uw school kan betekenen:
 

 

Nieuw! Met de lancering van de module Onderwijsbeleid Basisonderwijs januari 2022 biedt Iddink directies de mogelijkheid hun financieel, personeels- en pedagogisch beleid te onderbouwen met data. De beide modules Onderwijsbeleid richten zich op de schoolpopulatie en geven inzage in de schoolloopbaan van de leerlingen.

Aspecten, meegenomen in de visualisatie van data, zijn persoonskenmerken en gedragsaspecten van de leerlingen, de context, de aanpak en het evaluatiebeleid van de school. Daarom verschillen de modules inhoudelijk van elkaar. De beide onderwijssegmenten geven een eigen invulling aan het versterken van de onderwijskwaliteit. Voor personeels- en financieel beleid hebben we die verschillen niet gevonden en worden data van de beide segmenten binnen één module gepresenteerd.

Efficiënt databeheer leidt tot beter onderwijs

Meer en meer scholen, en vooral scholengroepen en -gemeenschappen tekenen in op ons data analyse aanbod. Waarom doen ze dat?

Inzicht in eigen organisatie

De maatschappij verwacht een steeds gedetailleerder inzicht in het rendement van onderwijs, getuigen het OK en inspectie 2.0. Scholen kunnen data-analyse inzetten voor het verbeteren van hun processen, het optimaliseren van hun resultaten en de realisatie van hun doelen op verschillende vlakken:

  • De evolutie van leerlingen
  • De prestaties van medewerkers
  • Efficiënte bedrijfsvoering
  • Heldere verantwoording

Uw schoolorganisatie helder en overzichtelijk in beeld

Financiële, personeels- en pedagogische data worden als een samenhangend geheel voorgesteld. Zo wordt meteen duidelijk welke afdelingen, vestigingen of gegevens aandacht vragen.

  • Alle gegevens worden dagelijks en automatisch bijgewerkt. Data is meetbaar en visualiseerbaar op elk niveau, voor elke instelling.
  • Analyses zijn meteen beschikbaar en steeds up-to-date.
  • Vergaderingen worden gerichter: ze gaan over de implicaties van cijfers.
  • Meer tijd voor de kerntaak: onderwijs aanbieden.

Uw sleutel tot een onderbouwd beleid

Beleidsinformatie biedt een oplossing voor verschillende verantwoordelijkheden. Directies en beleidsmedewerkers volgen er doelstellingen mee op. De raad van bestuur krijgt gebundelde, duidelijke info over de status van de organisatie en van de impact en evolutie van het gevoerde beleid. Zo ga je “van onderbuik naar onderbouwd”. Lees meer over de vijf  modules van Beleidsinformatie:

 

Vraag een demo aan

Wens je een demo met concrete voorbeelden van dashboards? Klik dan op onderstaande button en neem contact met ons op. Wij staan graag voor jou klaar!