Digitaal Leren: een gratis opstap voor uw digisprong

Startportaal voor alle lesinhouden

Het onderwijs zal nooit meer hetzelfde zijn. Niet alleen door de modernisering, maar ook door de tsunami van uitgeversplatformen, digitale methodes, tools, apps, platformen, … die ons overspoeld hebben. We zetten de laatste sprint in van deze uitzonderlijke tijden, dus tijd voor wat structuur en centralisatie in deze chaos.

Als school heb je misschien al een aantal keuzes gemaakt wat betreft leermiddelen, zowel digitaal als op papier. Vaak bieden uitgevers bij papieren boeken een digitale versie of een andere digitale componenten aan, maar wist je dat de leerling die niet zo gemakkelijk terug vindt? Iddink wil hier de leerling (en de leerkracht) bij helpen door alle digitale inhouden, op maat van de leerling, overzichtelijk weer te geven op een gratis portaal.

De digitale boekentas voor de leerling

Iedere leerling heeft een unieke combinatie aan leermiddelen. Een leerwerkboek met digitale oefeningen voor Frans en een digitale cursus gemaakt door de leerkracht wiskunde. Daarnaast worden er in de les elektriciteit lesvideo’s gebruikt en maakt de leerkracht aardrijkskunde vaak interactieve oefeningen met Bookwidgets. Alles is op een ander platform te vinden, vaak met een eigen code of login waardoor de leerling vaak verloren loopt en daardoor opdrachten en/of leerstof mist.

Herkenbaar? We horen het in ieder geval vaak en niet alleen in coronatijden. Al sinds 2017 kunnen leerlingen die bestellen bij Iddink, gratis en automatisch gebruik maken van Digitaal Leren, een persoonlijke, digitale boekentas. Op 1 september staan alle links naar alle portalen die de leerling nodig heeft, per vak klaar op www.iddink.be. Geen nieuwe login of code nodig, je kunt je bestelcode of je O365-account van de school gebruiken!

Samen met een aantal uitgeverijen realiseerden we deze zomer een single-sign-on (SSO) voor Digitaal Leren. Je koppelt je bestaande accounts en krijgt daarna automatisch toegang tot de leerplatformen van Pelckmans Uitgevers, Averbode en Diligentia. Ook voor de digitale boeken van uitgeverij Averbode krijg je rechtstreeks toegang. Met de andere uitgeverijen staan dit schooljaar gesprekken ingepland om directe toegang te kunnen realiseren voor al het digitaal lesmateriaal dat leerlingen nodig hebben.

Het schooleigen cursusmateriaal, gedigitaliseerd door i3LEARNHUB is ook beschikbaar via de SSO. Voor leerlingen is dit een enorme vereenvoudiging.

De digitale boekentas voor de leerkracht

Ook als leerkracht kan je alle eigen materiaal verzamelen op 1 overzichtelijk platform. Je kan beslissen welk materiaal je enkel voor jezelf wilt bijhouden en welke zaken je (ook) wilt delen met de leerlingen van een specifieke klas. Volledig gratis.

Iddink gaat voor betaalbaar en haalbaar digitaal

Wij willen drempels verlagen, zowel financieel als bij het gebruik. Wij streven naar een volledige Single Sign On tussen alle educatieve platformen. Door samen te werken met software aanbieders, kunnen we ook de kosten voor licenties (zoals bijvoorbeeld Bookwidgets) drukken. Wil je meer weten of een van uw softwarepakketten toevoegen aan de leermiddelenlijst, aarzel dan niet ons te contacteren.