Digitaal Leren

Alles op één plaats

Veel uitgevers lanceren een eigen platform. Helaas zorgt de veelheid aan portalen voor verwarring. Op basis van de leermiddelenlijst opgesteld door de school kopen en huren ouders de boeken en andere leermiddelen rechtstreeks en budgetvriendelijk bij Iddink. De leerling krijgt dan een persoonlijke ‘digitale boekentas’. Die bevat een overzichtelijke weergave van alle bestelde digitale leermiddelen: de eigen cursussen van de school en de digitale leerinhouden van de verschillende educatieve uitgeverijen.

Zo heeft elke leerling vanop één portaal toegang tot alles. Dankzij de samenwerking met verschillende educatieve uitgeverijen krijgen leerlingen vanuit hun Iddink-account rechtstreeks toegang tot deze leerinhouden.

Van papier naar digitale cursus

i3LEARNHUB is een nieuwe generatie samenwerkingssoftware voor whiteboards die op verschillende interactieve producten en internetplatformen werkt, inclusief mobiele apparaten, die door i3 en andere fabrikanten worden aangeboden. Het onlineplatform is altijd en overal beschikbaar en kan diverse lokale of externe toestellen
Dankzij de software kunnen leerkrachten lesmateriaal en handgeschreven notities opstellen, presenteren, opslaan en delen met leerlingen en/of collega's. Een uitgebreide verzameling van gelokaliseerde interactieve media (assets, filmpjes, animaties, oefeningen, …) maken dat gebruikers met i3LEARNHUB gemakkelijk content vinden die aan hun behoeften voldoet.

Marktonderzoek en pilots bevestigen nood aan nieuwe diensten

Aan de release van het portaal ging uitgebreid marktonderzoek en een reeks pilootprojecten vooraf. Verschillende scholen werkten hieraan mee, met alle eerstejaarsleerlingen en hun leerkrachten.

De belangrijkste learnings?

Het digitale aanbod van de verschillende educatieve uitgevers wordt door leerlingen onderbenut én leerlingen haken af door de veelheid aan oefenplatformen en inlogprocedures. Zo vindt 42% van de gebruikers het vervelend om voor elk vak naar een ander platform te moeten switchen. Ook het gebruiksgemak van de platformen laat vaak te wensen over. Door alles eenvoudig onder te brengen onder één overzichtelijke koepel verbeteren we deze tekortkomingen aanzienlijk.

Digitaal Leren breidt zijn diensten uit: een gratis persoonlijk portaal voor leerkrachten

Ook leerkrachten hebben via Iddink een gratis portaal op Digitaal Leren tot hun beschikking. Via Digitaal Leren kunnen leerkrachten hun persoonlijk lesmateriaal bewaren, beheren én delen met de leerlingen uit de klassen die zij zelf kiezen. De leerkracht kan hier zowel zijn eigen cursus en werkblaadjes aan toevoegen alsook hyperlinks en vakgerelateerde documentatie. Lesgeven aan verschillende klassen en/of vakken? Geen probleem. Als leerkracht maakt u uw eigen structuur in Digitaal Leren en beheert u zelf wat en met wie u inhouden deelt.

 

Wilt u meer weten?

Heeft u een vraag, een opmerking of bent u benieuwd naar wat de dienstverlening voor uw school kan betekenen? Klik dan op onderstaande button en neem contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!