Extern Leermiddelen Fonds

In 2004 introduceerde Iddink het extern boekenfonds in Vlaanderen. In de optiek dat we het werk van de school zoveel mogelijk willen verlichten, nemen we het logistieke, financiële en administratieve deel van het boekenfonds volledig over.

Hoe ontzorgt Iddink uw school?

Logistiek

Leerlingen bestellen via www.iddink.be hun boeken en school-eigen cursussen. De bestelling wordt aan huis of op een alternatief adres geleverd voor één september. Het enige wat de school moet doen, zijn de leermiddelenlijsten opmaken via ons portaal.

Hierdoor verliest de school zo weinig mogelijk capaciteit aan het organiseren van het verdelen van de schoolboeken. Zo komt er tijd en ruimte vrij op uw school die anders kan ingezet worden. De leerplanwijzigingen, de financiële-, en stockrisico’s zullen verlegd worden naar ons. Wij bieden het hele jaar door ondersteuning, zowel aan leerling, ouder als school.

Financieel

Door boeken te verhuren drukken we de prijs van het boekenpakket. Waar het kan creëren wij ruimte voor de school zodat deze kan kiezen waar de focus wordt gelegd: de prijs zo laag mogelijk houden voor de leerling of maximaal inzetten op het genereren van werkingsmiddelen. Door het Nederlands huurmodel kunnen wij ook een BTW aanbieden van slechts 9% op de huurboeken.

De school kan eveneens opteren om eigen cursussen aan te bieden. Dit zowel geprint, digitaal of een gecombineerd. Vaak is deze manier voordeliger en ondersteunen ze de eigen didactiek en pedagogiek.

Wij specialiseren ons specifiek in (secundair) onderwijs. Hierdoor is onze dienstverlening volledig aangepast aan de noden van een school. Zo bieden wij o.a. sociale en flexibele betaalsystemen aan, waaronder een nauwe samenwerking met MyTrustO.

Administratie

De facturatie nemen wij volledig voor onze rekening. Daarbij kunnen er ook andere schoolkosten opgenomen worden in de bestelling. De school krijgt bijgaand zelf een portaal waarop ze per leerling de bestelling, levering en betaling kan volgen.

De school bespaart zo tijd omdat ze enerzijds geen opvolging meer moeten doen, anderzijds omdat ze niet meer moet aanbesteden.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag, een opmerking of ben je benieuwd naar wat de dienstverlening voor jouw school kan betekenen? Klik dan op onderstaande button en neem contact met ons op. Wij staan graag voor jou klaar!