Hoe zorg je als leerkracht voor een betaalbare schoolfactuur?

Jouw impact op de factuur van de ouders: 5 slimme tips.

Bij de keuze van leermiddelen (boeken, digitale content, …) zoek je als leerkracht samen met je directie naar een optimale balans tussen prijs, comfort en duurzaamheid. Want een democratische, betaalbare factuur is een must voor de ouders. En natuurlijk geef je liefst op een aangename, comfortabele manier les. Terwijl je de impact op onze planeet graag zo klein mogelijk houdt. Dat kan met Iddink! Benieuwd? Check snel onze tips.

Tip 1: Kies voor huurboeken

Hoe meer invulboeken ouders moeten aankopen, hoe hoger de totaalfactuur. Helaas worden de werkboeken niet allemaal optimaal benut: grote delen ervan belanden zelfs ongebruikt bij het oude papier. Zoek je een oplossing die voordelig(er) én duurzaam is? Huur handboeken bij Iddink.

Tip 2: Maak alle beschikbare digitale content eenvoudig toegankelijk

Leerlingen activeren de digitale content die bij hun schoolboeken hoort te weinig. Hoe dat komt? Elke uitgever biedt een ander leerplatform aan met telkens een andere login en paswoord. Ingewikkeld! Het gevolg? Ouders betalen voor iets dat niet (optimaal) gebruikt wordt. Dat kan beter! Met Digitaal Leren biedt Iddink een eenvoudige gratis oplossing. Alle aangekochte digitale content wordt gebundeld en overzichtelijk gepresenteerd. Zo hebben je leerlingen met 1 muisklik toegang tot ALLE digitale content: de leerplatformen van alle uitgeverijen, de digitale cursussen van jouw school én je eigen digitale lesinhouden.

Tip 3: Schrijf je eigen cursus

Waarom zou je je cursus niet zelf samenstellen? Vaak is dat kosteneffectief (een fractie van de prijs van een werkboek) en past het binnen het pedagogisch beleid van je school. Hoe je daaraan begint? Heel eenvoudig: Iddink heeft een online tool waarmee je je cursus oplaadt én verdeelt. Bovendien kan je cursus heel het (school)jaar geleverd worden.

Tip 4: Laat je cursus digitaliseren en krijg een gratis bordboek

Een device-onafhankelijke cursus met een (zelf)evaluatiesysteem voor de leerlingen? Dat is een belangrijke én eenvoudige stap richting gedifferentieerd onderwijs. De digitale cursussen die je creëert via Iddink worden geleverd met een gratis bordboek en bijhorend beheersysteem. Hoeveel dat kost? De gemiddelde totaalprijs van een digitale cursus in Vlaanderen ligt vandaag rond de € 6 per leerling.

Tip 5: Pimp je lessen met leuke filmpjes en handige apps

Je lessen nóg interessanter, leuker en interactiever maken? Dat kan! WeZooz Academy biedt toffe lesfilmpjes voor en door leerkrachten, conform de leerplannen. En met de handige apps van BookWidgets bespaar je tijd en energie bij de opmaak van toetsen en taken. Deze filmpjes en apps kan je bovendien combineren met je eigen (digitale) cursusmateriaal of erin integreren. Iddink maakt dit mogelijk tegen een democratische prijs. Wedden dat jouw vak het favoriete vak van elke leerling wordt?

Wil je meer weten?

Heb je een vraag, een opmerking of ben je benieuwd naar wat de dienstverlening voor jouw school kan betekenen? Klik dan op onderstaande button en neem contact met ons op. Wij staan graag voor jou klaar!