Iddink en i3LEARNHUB maken jouw lesinhouden digitaal beschikbaar

Om scholen nog beter te ondersteunen bij de realisatie van de Digisprong hebben Iddink en i3LEARNHUB besloten om samen te werken.

Samen bieden we aan leerkrachten en leerlingen meer mogelijkheden tot modern digitaal en kwalitatief onderwijs. Een papieren cursus omzetten naar interactief, verrijkt digitaal lesmateriaal is eenvoudig en binnen handbereik voor alle leerkrachten.

Neem contact op indien u meer informatie wenst.

Wat is i3LEARNHUB?

i3LEARNHUB is een nieuwe generatie samenwerkingssoftware, ontwikkeld door i3-Technologies. Dankzij deze zeer eenvoudig te gebruiken applicatie, kunnen leerkrachten lesmateriaal en handgeschreven notities opstellen, presenteren, opslaan en delen met leerlingen en/of collega’s. Een uitgebreide verzameling interactieve media (assets, filmpjes, animaties, oefeningen, …) maken dat gebruikers met i3LEARNHUB gemakkelijk lesinhouden vinden die aan hun behoeften voldoet.

i3LEARNHUB en Iddink digitaliseren samen met leerkrachten en vakwerkgroepen hun eigen lesmateriaal. Zo zijn de eigen cursussen zonder inspanning of voorkennis beschikbaar. Bovendien kan de vakwerkgroep zelf gemakkelijk inhouden bewerken en delen, met een maximum aan interactie. Lessen kunnen eenvoudig gepersonaliseerd en verrijkt worden tot attractieve, motiverende gehelen.

Zo krijgt de leerkracht meer tijd voor haar kernopdracht: onderwijs geven met een persoonlijke invulling van de onderwijspraktijk, in dialoog met de leerlingen.

Wie is Iddink?

Iddink is een innovatieve onderneming die het leermiddelenbeleid van Vlaamse secundaire scholen ondersteunt door het logistieke en financiële beheer van de leermiddelen over te nemen. Met meer dan 160.000 leerlingen in het Vlaams secundair onderwijs tonen wij onze betrouwbaarheid als onafhankelijke partner.

Sinds 2017 zet Iddink intern ontwikkelde cursussen van scholen en leerkrachten om naar verrijkte digitale lesinhouden. Het voordeel hiervan is dat leerlingen ten alle tijde toegang hebben tot al het digitaal lesmateriaal via ‘Digitaal Leren’. De leerkrachten kunnen het digitale materiaal presenteren als bordboek en de school kan het volledige beheer in eigen handen houden.

Iddink draagt zorg voor het ontsluiten van digitale cursussen en de facturering aan de leerlingen. Bovendien kan, in een aantal gevallen, de licentiekosten doorgerekend worden aan de leerlingen, wat aan scholen mogelijkheden biedt voor een eigen financieel beleid.