Partners

Partners

Iddink gelooft in het bundelen van expertise en werkt daarom samen met een aantal externe partners die zich eveneens focussen op de digitale ondersteuning van uw onderwijs. Voor 4 domeinen, zijnde digitale leerinhouden, infrastructuur, zorg en administratie willen we innovatie in onderwijs mee ondersteunen, de school verder ontzorgen, de werkingsmiddelen van de school ontzien en de factuur voor ouders betaalbaar houden.

Stichting Robin brengt scholen, ouders van alle leerlingen en toeleveranciers van goederen & diensten aan scholen, bij elkaar, om samen de oplossing vorm te geven. Robin gelooft niet in een ‘gratis-model’, maar brengt op een natuurlijke manier alle solidariteit onder alle betrokkenen samen, om zo een structurele oplossing te bieden aan die circa 20% van de Belgische kinderen, die ook op school door armoede klein worden gehouden. Samen met Iddink wil stichting Robin leermiddelen en toegang tot onderwijs voor alle kinderen betaalbaar maken. Lees meer

U zult het ongetwijfeld herkennen: Een leerling moet leermiddelen aanschaffen, maar de ouder is niet in staat om de daarbij behorende factuur (in een keer) te betalen. Iddink geeft onbetaalde vorderingen pas na onze diverse pogingen en mits akkoord van de school uit handen aan een externe partij. Hiervoor werkt Iddink samen met Flanderijn.

Dit sociaal invorderingskantoor staat in voor een menselijke manier van vorderen. Daarnaast is eenvoudig taalgebruik een kenmerk van hun communicatie. Brieven en e-mails worden helder geformuleerd zonder ingewikkelde woorden en lange zins¬constructies.

Flanderijn zorgt ervoor dat de kosten voor de schuldenaar niet uit de hand lopen. Dat doen zij door zich goed in de omstandigheden van de schuldenaar te verdiepen en een oplossing op maat aan te bieden zonder onnodige dagvaarding of vonnissen.

Scholen die ouders kennen met betalingsproblemen kunnen hen naar Flanderijn doorverwijzen. Ook als de school direct contact opneemt met Flanderijn, helpen zij graag verder. Hulp kan al geboden worden vanaf dag 1 dat de factuur open staat. De dienstverlening van Iddink is gericht op ontzorging van de school. Dat geldt ook voor deze problematiek.

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Iddink zamelt geld in voor Bednet door een éénmalige donatie voor te stellen aan haar klanten van €1,75. Daarbovenop geeft Iddink een eigen donatie wat in het schooljaar 2017-2018 meer dan €61 000 heeft opgebracht. Dit ging integraal naar Bednet.

Digitaal ondersteund onderwijs stelt scholen voor veel uitdagingen. De zoektocht naar geschikte en betaalbare infrastructuur is een uitdaging voor alle onderwijsinstellingen. Maar evenzeer is een goed, functioneel gebruik van aangepaste leermiddelen op maat van het pedagogisch beleid van de school een noodzaak.

CampusShop en Iddink maken uw ICT-beleid niet alleen haalbaar en betaalbaar. Ze garanderen ook dat het volledig geënt is op de visie van uw onderwijsinstelling. CampusShop is dé Bring Your Own Device partner voor het onderwijs. Met op maat gemaakte oplossingen neemt CampusShop het traject rondom de aanschaf van een device en de afterservice hiervan volledig voor de school uit handen. CampusShop levert devices tegen educatietarieven en de speciale serviceoplossingen voorzien erin dat de leerling bij een eventueel defect snel voorzien wordt van een leen- of vervangend toestel, waardoor de continuïteit van het onderwijs gewaarborgd is.

i3LEARNHUB is een krachtige leeromgeving die leerkrachten toelaat om leerstof en interactieve oefeningen met hun leerlingen te delen. Het is een uitgelezen tool om leerlingen te laten samenwerken aan een opdracht. Tussendoor de leerlingen testen, kan makkelijk en snel met de quiz tool. Deze online software is toegankelijk voor ieder platform en alle webbrowsers.

Voor WISA-, Count-e en Schoolware gebruikers is er een gratis datasynchronisatie waarbij de gegevens van leerlingen, resultaten, klassen, vakken en leerkrachten up-to-date blijven. Ze biedt u als directie veel comfort bij het gebruik van Beleidsinformatie van Iddink, een data-analyse instrument ter ondersteuning van uw kwaliteitsbeleid, het ROK en inspectie 2.0. Automatische synchronisatie betekent een beperking van de taakbelasting, tijdwinst voor uw administratieve medewerkers en leidt tot minder fouten. De data-uitwisseling is gratis en met respect voor de GDPR-wetgeving.

BookWidgets biedt educatieve apps met meer dan 40 oefentypes zoals: toetsen, adaptieve oefeningen, tijdslijnen, educatieve spelletjes, interactieve grafieken, multimedia, enzovoort. Eenvoudig in gebruik en bijzonder interessant voor leerkracht en leerling. Geschikt op elk apparaat.

Wilt u meer weten?

Heeft u een vraag, een opmerking of bent u benieuwd naar wat de dienstverlening voor uw school kan betekenen? Klik dan op onderstaande button en neem contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!