Voor schooldirecties

Wat doen wij?

Iddink is een innovatieve onderneming die het Vlaams secundair onderwijs voorziet van Digitaal Leren, Leermiddelenfondsen, Beleidsinformatie (BI) en Partnerships. Elk van deze vier domeinen leidt tot ontzorging en meerwaarde voor scholen, leerlingen en leerkrachten. Met meer dan 160.000 leerlingen in het Vlaams secundair onderwijs tonen wij onze betrouwbaarheid als onafhankelijke partner.

Extern Leermiddelen Fonds

Iddink is de tussenpersoon bij scholen en tientallen uitgevers. Er wordt gezorgd voor duidelijke boekenlijsten voor de scholen, waaruit leerlingen en ouders makkelijk kunnen bestellen. In de optiek dat we het werk van de school zoveel mogelijk willen verlichten, nemen we het logistieke, financiële en administratieve deel van het boekenfonds volledig over.   Lees meer

Digitaal Leren voor leerlingen en leerkrachten

Leerlingen beschikken bij Iddink over een gratis persoonlijk portaal waar ze alle aangekochte leerinhouden overzichtelijk terugvinden. Leerkrachten kunnen daar eigen cursussen aan toevoegen zodat leerlingen online op dezelfde manier kunnen werken als op papier (markeren, aantekeningen maken, interactief antwoorden). Vanaf september 2018 biedt Iddink ook alle leerkrachten een eigen startportaal aan, eveneens gratis. Daarin kunnen alle leerinhouden verzameld en beheerd worden.

Digitaliseer eigen cursussen en ontvang een gratis bordboek

Het startpunt van een digitale cursus is de cursus zoals die door de vakgroep of leerkracht is samengesteld. Iddink digitaliseert de cursus en biedt mogelijkheden om de cursus te verrijken met media en interactieve werkbladen. Dit is zowel op financieel als pedagogisch vlak interessant. Het werkt motiverend voor zowel de leerkrachten als de leerlingen en bovendien zijn er extra mogelijkheden voor een eigen prijsbeleid. Lees meer

Beleidsinformatie

De Vlaamse scholen hebben bergen aan informatie tot hun beschikking. In verschillende systemen staan gegevens over scholieren, medewerkers, prestaties, financiën, processen en nog veel meer. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie. Dat betekent altijd en overal toegang tot de juiste inzichten voor het nemen van weloverwogen besluiten. Zo blijft er meer tijd over voor onderwijs. Lees meer

Eigen cursussen laten printen en verdelen door Iddink

Beheer de eigen cursussen van uw leerkrachten met de gebruiksvriendelijke applicatie van Iddink. De cursussen kunnen op de leermiddelenlijst gezet worden en Iddink verzorgt de productie en levering. Voordelen hiervan zijn een verminderde belasting van de eigen diensten en geen voorraadrisico’s. Kleine afnames tijdens het schooljaar vormen geen enkel probleem. Bovendien zijn de cursussen het hele jaar door te bestellen en leverbaar.

Partners

Iddink werkt samen met verschillende partners. Het doel hiervan is om ons aanbod te verbreden, samen met scholen na te denken over het verlagen van de werklast en het ondersteunen van o.a. digitaal leren en lesgeven. Focus hierbij is digitale leerinhouden (i3Learnhub en Bookwidgets), infrastructuur (CampusShop), administratie (WISA, Count-e en Schoolware) en zorg (Bednet en Flanderijn).

Lees meer

Wilt u meer weten?

Heeft u een vraag, een opmerking of bent u benieuwd naar wat de dienstverlening voor uw school kan betekenen? Klik dan op onderstaande button en neem contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!